Building & Territories

Nexans Yangın Güvenliği

27 Mar 2023

Nexans, daha güvenli ve sürdürülebilir elektrik kullanımı için “Nexans Yangın Güvenliği” ürün yelpazesini sunuyor

  • Nexans, sunduğu yeni Yangın Güvenliği ürün yelpazesi ile müşterilerinin yangın risklerini öngörmelerini, varlıklarını güvence altına almalarını ve hayatlarını korumalarını sağlayarak Binalar ve Altyapı sektörü için güvenlik konusunda kritik iş ortağı olarak öne çıkıyor.
  • Hepsi bir arada Yangın Güvenliği ürün yelpazesi, son teknoloji ürünü, yangın tehlikesi düşük kablolar, yangına dayanıklı kablolar ve akıllı paketlemenin yanı sıra birinci sınıf hizmet ve dijital çözümleri içeriyor.

İstanbul, 28 Mart 2023 – Kablo teknolojisi çözümleri alanının lider tedarikçisi Nexans, akıllı paketleme de dahil olmak üzere son teknoloji ürünü yangından koruyan kablolama çözümlerinin yanı sıra birinci sınıf hizmet ve dijital araçları kapsayan hepsi bir arada ürün yelpazesi “Nexans Yangın Güvenliği” çözümünü piyasaya sürüyor.

Avrupa'da, her 30 saniyede[1] bir yangın çıkıyor ve yangına bağlı yaralanmaların yanı sıra maddi hasarlar da oluşuyor. Türkiye’de elektrik kaynaklı yangınların oranı %21,2 ve bina yangınları kaynaklı maddi hasar 1,17 milyar Türk Lirası. “Nexans Yangın Güvenliği” ise bu yangın risklerini öngörmek, varlıkları güvence altına almak ve hayatları korumak için özel olarak tasarlanmış ileri düzey bir çözüm.

Nexans, inşaat sektörü için Yangın Güvenliğinin stratejik iş ortağı olarak öne çıkıyor

Küresel enerji talebi artmaya devam ederken, binalarda yeni enerji kullanımlarının (elektrikli araçlar veya çatı güneş panelleri gibi) artması, evsel kablolama sistemleri üzerindeki yükü ve yangına ilişkin riskleri artırmakta. Nexans, yarının dünyasını elektrikli hale getirme tutkusunun bir parçası olarak, müşterilerini ve iş ortaklarını güvenli ve sürdürülebilir elektrik sistemleri tasarlama, inşa etme, onları proje yaşam döngülerinin her adımında destekleme konusunda varlık gösteriyor.

[1] Kaynak: Avrupa Elektrikli Ev Güvenliği Forumu, FEEDS raporu, Mart 2020 ; TUIK, İstanbul Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı 2020 İstatistikleri

“ Nexans olarak, dünyanın sürdürülebilir şekilde elektrikli hale getirilmesinde herkesin oynayacağı bir rol olduğuna inanıyoruz. Düzenleyiciler ve mühendislik ofislerinden, mimarlara ve sistem tasarımcılarına, geliştiricilere, müteahhitlere, tesisatçılara ve elektrikçilere, ayrıca distribütörlere ve perakendecilere kadar tüm değer zinciri boyunca inşaat endüstrisi ile yakın bir şekilde çalışarak, iş ortaklarımız ve müşterilerimizle birlikte riskleri ele alarak, dünya genelinde, insanların ve varlıkların güvenliğini artıran akıllı ve yenilikçi çözümler yaratmayı amaçlıyoruz. ”

Elyette Roux

Nexans Satış, Pazarlama ve İletişim Direktörü

Nexans Yangın Güvenliği ürün yelpazesi, veri merkezleri gibi yüksek güvenlik standartlarına sahip binalar ve hastaneler, ofisler, okullar, alışveriş merkezleri, oteller gibi kamu binalarının yanı sıra tünel, demiryolu ve havalimanı gibi altyapılara sahip büyük ve kompleks inşaat projelerinde büyük öneme sahiptir. Ayrıca güneş enerjisi sistemlerine, elektrikli araç şarj istasyonları ve konut uygulamalarına yönelik çözümler de sunmaktadır.

En son kablo teknolojisi ile hayatların kurtarılması ve varlıkların güvence altına alınması

Grup, Nexans Yangın Güvenliği çözümüyle, iş ortaklarının ve müşterilerinin güvenlik standartlarını bir üst seviyeye taşımayı ve sektör lideri yeniliklerle mevcut uygulamaların bir adım ötesine geçmeyi hedefliyor.

Nexans'ın global tecrübesinden yararlanarak, Türkiye’deki AR-GE merkezlerinde tasarlanan yangına dayanıklı kablolar, iki saate kadar elektrik devresi bütünlüğünü muhafaza ediyor. Bu kablolar, kritik sistemlerin (acil aydınlatma, yangın algılama, uyarı sistemleri, otomatik kapılar vb. gibi) yangın durumunda dahi çalışmasını sağlayarak; hızlı ve güvenli tahliyeyi kolaylaştırarak hayatların kurtarılması açısından büyük öneme sahip. Buna paralel olarak, Nexans'ın yangın tehlikesi düşük kablo ürün yelpazesi, yangının yayılmasını yavaşlatmaya ve muhtemel tutuşmaya neden olan alev damlacıklarını azaltmaya olanak tanıyarak kaçış için daha fazla zaman ve kurtarma ekipleri için daha güvenli bir ortam sağlar. Hepsinden önemlisi, bu kablolar duman ve asit salınımını sınırlamayı amaçlar çünkü dumanın solunması yangına bağlı ölümlerin %80'inden sorumlu olan en kritik faktördür.

Baştan sona inşaat proje yönetimine yönelik hizmetler ve dijital çözümler

“Nexans Yangın Güvenliği” ürün yelpazesi, müşterilerin elektrik sistemlerini güvenli ve verimli bir şekilde tasarlamalarına, kurmalarına ve yönetmelerine olanak tanıyan akıllı çözüm ve hizmetlerle Nexans'ın, kablonun ötesinde, inovasyon geliştirme konusundaki kararlılığını ortaya koyuyor:

  • Şantiyelerde kolay taşıma, güvenli kablo kullanımı ve daha kısa kurulum süresi sağlayarak yüklenicilerin ve tesisatçıların işlerini kolaylaştırmayı amaçlayan Nexans'ın yenilikçi akıllı ambalajları MOBIWAY MOB ve MOBIWAY™ UNREEL
  • Gelişmiş tedarik zinciri ve operasyonel verimlilik için Nexans ULTRACKER
  • Olası soygunlara ve sahtecilik tehditlerine karşı çözümü VIGISHIELD

Nexans'ın tesisatçılar ve elektrikçilere yönelik dijital araçları, örneğin, kablo seçimi ve yapılandırması için NEXANS EASYCALC ve kabloların ekonomik ve çevresel değerlendirmesi için Nexans ECOCALC™

Doğru kablo seçimi hayat kurtarır

Nexans Yangın Güvenliği çözümleri ile riskleri öngörün, varlıkları güvence altına alın ve hayatı koruyun

Git

İlgili belgeler

Kişiniz

Aslı YILDIZ

Bize ulaşın

Daha fazla bilgi almak istediğiniz konular:

Zorunlu alanlar*

Lütfen girişinizi kontrol edin ve tekrar deneyin.

E-posta adresi tek bir @ içermelidir

Kişisel veri koruyucusu

Kişisel verilerinizin işlenmesine ve/veya doğrudan pazarlama veya ticari amaçlarla kullanılmasına itiraz etme hakkınız vardır

Teşekkür ederiz!

Bizimle iletişime geçtiğiniz için teşekkürler. Kısa süre içinde size dönüş yapacağız.

Hata

Bir hata oluştu. Lütfen tekrar deneyin.

Kapat